Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi, zie beide tekstfragmenten. Ik begrijp de uitleg van 28.6 dat de regressie analyse asymmetrisch is. Maar ik begrijp de tekst bij 28.9 in deze context niet. 

of moet ik het zo zien, de t-verdeling is uiteraard de verdeling van de regressie analyse, en de alhoewel de regressie analyse an zich assymetrisch is, is de t-verdeling zelf symmetrisch?

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=13786246320951906255

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=8773971045870004263

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er wordt hier twee maal gesproken over (a)symmetrisch, maar niet hetzelfde bedoelt. Als we stellen dat regressie-analyse assymetrisch is dan bedoelen we daarmee dat we een variabele uit de andere proberen te voorspellen. Het gaat dus een specifieke kant op, i.t.t. correlatie dat enkel samenhang is dus beide kanten op werkt. Dat laatste zou je dus kunnen verwoorden als symmetrisch. Echter, dat is niet hetzelfde als stellen dat een BI symmetrisch is. Daarmee bedoelen we dat de waarde uit je steekproef altijd precies in het midden van je BI ligt.

In hoofdstuk regressie-analyse wordt dit eerste in paragraaf 29.15 verder toegelicht.
door (41.5k punten)
Helder, dankjewel :-)
...