Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi, ik kan het betrouwbaarheidsinterval wel handmatig berekenen met de formule maar neem aan dat ik dit net zoals jullie via de software zou moeten kunnen doen, zodat ik een soort zelfde weergaven van de tabel uit het boek krijg? HOe kan ik dat bereiken?  Mijn data in Jamovi correspondeert op sommige vlakken niet (niet alleen dus het betrouwbaarheidsinterval, maar ook de scaled regression coefficients), zou iemand dat kunnen nalopen of ik de settings verkeerd heb staan en wat ik verkeerd doe? Alvast dank.

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=448727328264223813

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=1791744500044987920

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Op wat afrondingsverschillen na zijn je uitkomsten precies hetzelfde als die in youlearn. Je doet het dus allemaal goed. Jamovi geeft helaas (nog) niet voor alle statistieken betrouwbaarheidsintervallen. Het is voldoende te kunnen doen wat de software kan doen.

De scaled uitkomsten uit R zijn hetzelfde als de standardised estimate in jamovi, alleen dan met veel minder details.
door (47.3k punten)
Dankje Natascha.
...