Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=14505390862606110404

Waar kan ik bovenstaande waarde B= -0.14 vinden in Jamovi? 

Daarnaast kan ik in mijn Jamovi uitwerking voor de Scaled Regression Coefficients niet dezelfde waarden vinden voor het intercerpt zoals in het antwoord, tevens ook niet voor de SE van Statknow1 0.08?

Ik voeg mijn uitwerking even toe. Dank vast!

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=11920006647340754388

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=1809232794228553696

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Het is niet B maar beta dat is de gestandaardiseerde coefficent. Die vind je dus bij jouw output bij "Stand.estimate". 

Jamovi geeft enkel alle statistieken voor B (de ongestandaardiseerde coefficent), dus geen SE voor beta. Dat is ook niet nodig.

door (49.7k punten)
Hoi Natascha,

Als ik het goed begrijp had is het in dit geval dan overbodig om de gestandaardiseerde berekening uit te voeren om tot een conclusie te komen? Ik begrijp dan niet niet goed wat de Beta waarde (dus de gestandaardiseerde waarde) betekent en hoe ik dit moet interpreteren tov de overige data. Kan je me dat misschien uitleggen?

Bedankt vast
De ongestandaardiseerde coefficent wordt berekend op basis van de schaal die je gebruikt om een predictor te meten. De gestandaardiseerde coefficient is gestandaardiseerd, dus loopt (ongeveer) tussen -1 en 1 en is daarom dus soms makkelijker te interpreteren. In enkelvoudige regressie analyse is de beta ook gelijk aan de correlatiecoefficent.
Dankjewel Natascha
...