Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In studietaak 3.3 wordt gesproken over een betrouwbaarheid van eerst 68% en daarna van 95% van het voorbeeld. Dit resulteert dan in een bepaalde breedte index. Ik begrijp het hele concept, alleen niet hoe die 68% en 95% berekend wordt uit het voorbeeld. Ook begrijp ik niet hoe ik een breedte-index kan berekenden. Dit schijnt een standaard getal te zijn voor 95% (1,96) en bijvoorbeeld 99% (2,58), maar wat als ik zelf een breedte-index wil bepalen voor 80%, of 88% of welk getal dan ook?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De breedte-index hoef je nooit zelf te berekenen, die wordt gegeven en is afhankelijk van de verdeling waar hij uitkomt en het betrouwbaarheidsinterval dat je berekend. Doorgaans zul je nooit zomaar een willekeurig betrouwbaarheidsinterval berekenen, maar gebruiken we bijna altijd het 95% BI, daarbij hoort dus een breedte index van 1,96.
door (49.7k punten)
...