Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste

Bij verwerkingsopdracht 3.5.4 klopt mijn Q-Q Plots grafiek niet. De histogram en box plot grafieken wijken ook af, maar deze hebben we de correcte aantallen op de x- en y-as staan. Bij de Q-Q Plots grafiek is dit niet het geval. Wat gaat er mis?

Verwerkingsopdracht 3.5.4 

Mvg

Sanne

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (710 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er gaat niets mis. Jamovi kan niet alles wat R kan (wat in de cursus gebruikt is) en doet het vaak ook net iets anders. Bij de q-q plot bijvoorbeeld worden de y en de x as verwisselt, dit maakt niets uit voor de interpretatie ervan.

Ik kan niet zien wat precies de verschillen zijn voor de histogrammen want jouw screenshot is van de variabele Age en die uit de cursus van Statknow, maar ik ga er vanuit dat het gewoon klopt.
door (46.9k punten)

Hoi Natasha

Mijn excuses. Ik had de verkeerde afbeelding toegevoegd. De aantallen op de x- en y-as zijn heel klein in vergelijking met het voorbeeld. Zie afbeelding

Kan je even nakijken?

Alvast bedankt!

Mvg

Sanne

Ik zie het al. Naast dat jamovi de x-as en de y-as verwisselt wordt hier alles weergegeven in gestandaardiseerde scores en in youlearn niet. Toch geldt nog steeds hetzelfde, kijk naar de QQ plot en bepaald of je stipjes erg van de lijn afliggen of niet. Die conclusie moet altijd ongeveer gelijk zijn, ongeacht hoe de figuur wordt opgemaakt.
Oké, bedankt.

Wel verwarrend als je het nog aan het leren bent.
...