Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi Natascha, 

Bijgevoegd een print screen van mijn uitwerking. Ik wil even weten of ik het nu goed begrijp. Maar we gebruiken de statistic van Student's en Welch om te kijken of die t-waarde binnen de alpha van de 5% valt, zo ja, dan verwerpen we de nulhypothese en kunnen we vaststellen dat er wel degelijk een verschil is tussen de groepen. 

Met de berekende Cohen's d doen we nu even niets of zie ik dit verkeerd, het geeft alleen aan hoeveel standaarddeviaties het verschil is tussen de twee groepen? 

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=14597092614836561963

In het antwoord staat ook onderstaande tekst: 

Independent samples t-test (tested for equal variances, p = .679, so equal variances)
(pooled standard deviation used, 12.13)

Achieved power for d=0.51: 0.9032 (for small: 0.2516; medium: 0.8965; large: 0.9993)

Dit zie ik niet in Jamovi. Moet ik dat zelf handmatig berekenen of is dit wederom een R ding?

Dankje

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bijna goed. Met de p-waarde toetsen we OF er een verschil is tussen de groepen, met Cohen's d bepaal je vervolgens hoe sterk dit effect is. In jamovi kun je Cohen's d met betrouwbaarheidsintervallen opvragen door een vinkje te zetten bij Effect size en Confidence interval respectievelijk.
door (44.2k punten)
...