Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Regelmatig zegt de EBSCO host veelbelovend "OU Full Text", maar als je daar dan op klikt, krijg je geen full text. Hoe zit dat?

Voorbeeld

 --> klik -->

(en de "opties om het te verkrijgen" zijn afwezig)

in Literatuur zoeken door (3.7k punten)

De PDF is via Researchgate beschikbaar, dus het is in dit geval niet zo dat de content achter een betaalmuur zit.

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Beste Jan Willem,

Kan het zijn dat je direct in Ebsco zoekt en niet via de catalogus van de OU? Ervan uitgaande dat Full Text OU knop hetzelfde werkt als de full text knop van de UB waar ik werk, stelt de knop je instaat om te checken of we de publicatie fulltext hebben. Wanneer je het hier gelinkte artikel opzoekt via de catalogus van de OU of zoekt naar het tijdschrift waar het uitkomt (The American Journal of Psychology), dan zie je dat het niet in de collectie van de OU aanwezig is.

Voor de zekerheid: Vaak helpt in dit soort gevallen zoeken via Google Scholar je aan een OA versie van het artikel als dit beschikbaar is. Maar ik gok dat je dat al wist gezien de link naar ResearchGate.

Groet, Mieneke
door (370 punten)
...