Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Er zijn 4 items die qua ladingen niet goed bij de factoren passen. Dit staat er als volgt (3.2, Factoranalyse met ASQ en HSL):

Als we kijken naar de ladingen van de items op de twee factoren dan zien we dat er eigenlijk vier items zijn die niet goed in deze structuur passen (voor studenten die SPSS gebruiken: kijk in de output naar de zogenaamde ‘Pattern matrix’). Item HSL_18 laadt erg laag op beide items (rond de .20) en heeft een uitzonderlijk lage communaliteit (de uniciteit, het complement van de communaliteit, ligt rond de .85), wat betekent dat dit item met geen van beide factoren veel variantie deelt. Item HSL_10 laadt ook op beide factoren, maar twee keer zo sterk (rond de .40). Deze deelt dus wel variantie met de factoren, maar niet duidelijk meet met de ene factor dan met de andere. Tenslotte laadt item ASQ_19 veel sterker op de factor waar verder de meeste HSL-items op laden, en laast item HSL_22 juist sterk op de factor waar de meeste ASQ-items op laden.

Vervolgens staat er geen conclusie o.i.d. Kun je op basis van zo'n onderbouwing ervoor kiezen de items weg te laten?

Er staat weer ergens anders dat je voorzichtig moet zijn met het weglaten van items als er geen richtlijnen zijn bijvoorbeeld.

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.4k punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...