Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo,

hoe komt het dat als je in jamovi verdelingsmaten opvraagd voor nominale en ordinale waarden, er wel waarden komen in de descriptives tabel en niet zoals in R :"NVT" komt te staan? zoals in tabel 3.5.6 waar staat

Voor continue variabelen is het mogelijk om drie verdelingsmaten te berekenen, namelijk scheefheid, spitsheid en ‘toppigheid’ (diptest). Voor nominale en ordinale variabelen kunnen deze maten niet berekend worden

en in de tabel NVT komt te staan bij bv gender.

ik weet dat beide programma s verschillende output hebben , maar het komt toch raar over (zoals ik doe iets fouts hier)

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
R heeft meer mogelijkheden dan jamovi. Jamovi draait gewoon alles uit wat je vraagt, in R kun je aangeven onder welke voorwaarden iets wordt uitgedraaid, zoals bijv. bepaalde figuren of maten niet berekenen voor nominale variabelen.

Echter, het is niet dat zoiets niet kan, het is meer dat het vaak niet heel zinnig is om dit te doen. jamovi heeft die restricties niet en draait gewoon alles uit wat je vraagt. Het is dan aan jou om te bepalen of sommige uitkomsten zinnig zijn.
door (44.2k punten)
geselecteerd door
akkoord!

thx
...