Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Natascha, even kijken of ik het goed begrijp. De student's t toetst of de N0= er is geen verschil tussen de gemiddelden van de twee groepen waar is of niet. De Welch toetst dan N0=er is wel een verschil tussen de gemiddelden van de twee groepen. De Welch is een soort extra bevestiging van de Student's t? Moet ik het zo zien? Maar wat als de Welch niet de Student's t bevestigt?
gerelateerd aan een antwoord op: 6.3.6 verwerkingsopdracht
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Een aanname van een t-test is dat de variantie van beide groepen gelijk is. Als niet aan die aanname voldaan wordt moet hiervoor gecorrigeerd worden. De Welch test corrigeerd hiervoor. De conventie is tegenwoordig altijd de Welch correctie te gebruiken ipv de standaard student t-test.

Die testen zijn dus precies hetzelfde, alleen dat de Welch test een iets andere berekening gebruikt. Maar je kijkt nog steeds of 2 groepen verschillen en als de test significant is kun je stellen dat er waarschijnlijk in de poplatie een verschil is.
door (44.6k punten)
...