Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

Hey allemaal,

Ik ben op het moment bezig met het analyseren van een casus/file, maar ik loop de hele tijd vast bij het toepassen van "select cases".
Het gaat hierbij om 3 categoriëen, waarvan ik er maar 2 wil gebruiken voor de afhankelijke t-toets die ik vervolgens wil uitvoeren.
Het probleem is nu dus dat zodra ik op "OK" klik, alle groepen (i.p.v. maar 1) wordt weg gestreept.

Hierbij wat screenshots; als er nog vragen zijn, hoor ik dat natuurlijk graag!
(Ik heb de andere variabelen weggestreept, aangezien dit voorlopig nog een casus voor 't examen is, maar ik kom echt totaal niet verder op deze manier, dus hulp zou gewaardeerd zijn.)

 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (500 punten)

1 Antwoord

2 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord


Je hebt '&' gebruikt, dat staat voor 'EN'. Je selecteerde dus de rijen waarin schoolty=1 **EN** schoolty=2. Schoolty kan echter maar 1 waarde hebben: ofwel 1, ofwel 2, ofwel iets anders. Maar tegelijk 1 EN 2 is onmogelijk, en daardoor voldoet geen enkele rij aan jouw criterium.

Wat je nodig hebt, is '|'. Dat staat voor 'OF'. Je wil immers rijen selecteren waarin schoolty 1 **OF** 2 is.

Luc

door (7.9k punten)
geselecteerd door
...