Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een vraag over de codering van de antwoordopties in limesurvey bij radioknoppen.

Ik heb een vragenlijst met meerkeuzevragen. Deze pas ik dus toe via radioknoppen. Bij antwoordopties kan je dan de meerkeuzeopties toevoegen. Een van de vragenlijsten bevat 10 vragen met steeds dezelfde antwoordopties: helemaal niet akkoord, niet akkoord, akkoord, helemaal akkoord. Deze antwoordopties moet ik coderen (ik heb nu: ZW01, ZW02, ZW03 en ZW04). Ik weet dat de 10 vragen ieder een eigen codering moeten hebben. Maar hoe werkt dat met de antwoordopties bij deze vragen? Moet deze codering bij alle 10 de vragen hetzelfde blijven (het zijn tenslotte dezelfde antwoordopties), dus alles ZW01, ZW02, ZW03 en ZW04? Of moet deze codering bij iedere losse vraag ook aanpassen. Dus vraag 1 = ZW01, ZW02, ZW03 en ZW04, vraag 2= ZW11, ZW12, ZW13 en ZW14, vraag 3 = ZW21, ZW22, ZW23 en ZW24 etc.

Ik kan het antwoord niet duidelijk terug vinden in de manual van limesurvey.
in SPSS door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Soms helpt het om niet te denken hoe je het in Limesurvey moet zetten maar vast hoe het handig is om het in je databestand te krijgen.

Je stelt 10 vragen met dezelfde antwoord opties, maar je wilt die vragen apart kunnen bekijken. En eventueel later samenvoegen tot een schaal, maar daarvoor maakt het niet uit hoe ze codeerd worden. Zolang jij maar kan zien wat de antwoorden op vraag 1 zijn, vraag 2 etc. Het is dus logisch elke vraag een handig accroniem te geven met daarbij passende antwoorden.

Zie ook de Limesurvey handleiding, als je dit niet al gedaan had: https://ou-books.gitlab.io/onderzoek-in-de-praktijk/limesurvey-handleiding.html
door (49.7k punten)
Heel erg bedankt voor het antwoord. Bovenstaande handleiding heb ik niet op Youlearn zien staan. Deze is veel overzichtelijker, bedankt.

N.a.v. de handleiding heb er nu toch een array Type F van gemaakt.

Nog drie losse vragen rondom dit thema:
1. Klopt het dat de code bij de subvragen van array type F alleen cijfers hoeven te bevatten, omdat deze code dus gekoppeld wordt aan de bijbehorende vraagcode?

2. Ik zie bij logica staan dat de antwoordopties bij array type F allemaal een value van 0 hebben. Klopt dit? Moet ik hier iets mee?

3. In de handleiding staat dat ik de vragenlijst kan testen door hier een kopie van te maken door de stappen te doorlopen van het aanmaken van een vragenlijst. Deze optie staat echter niet in Lime survey en aan het begin van de handleiding staat ook dat dit alleen door een OU begeleider gedaan kan worden. Betekent dit dat mijn OU begeleider dit voor mij 'moet' doen zodat ik mijn vragenlijst kan testen?
De cijfers worden inderdaad automatisch gekoppeld aan de bijbehorende vraagcode. Of dit helemaal goed gaat is dus ook iets dat je moet controleren. Zodra je denkt dat je vragenlijst klaar is kun je aan je begeleider vragen om er een kopie van te maken en die te activeren. Door de vragenlijst een paar keer in te vullen met verkeerde antwoorden en vervolgens het databestand te exporteren kun je zien hoe het wordt weggeschreven.

Het is me niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met vraag 2. Waarschijnlijk moet je daar niets mee, maar ook dat merk je als je in het databestand kijkt.
...