Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
ik ben inmiddels aangekomen bji opdracht 4.3.1 casus 1.
waarschijnlijk zit in de mailwisseling van hieronder ook het antwoord op mijn vraag.
ik snap namelijk ook niet hoe 6.70 en 9.30 eruit kan komen. maar ik snap uit onderstaande reactie niet hoe je de verschilscore kunt vinden...? had ik inmiddels al moeten kunnen weten wat een verschilscore überhaupt betekent? en hoe kan ik die in SPSS vinden? :-)
en dan blijf ik nog zitten met de volgende t waarde, ook die krijg ik niet boven water. ik heb dezelfde tabel als in de mailwisseling waar ik hieronder een stuk uit geknipt heb. (t(40) = -6.51, p = < .001). 
Ah, ja, heel erg bedankt!
Nu blijf ik dus alleen nog steeds vasthangen op de standaard deviatie... Hoe haal ik voor de toegepaste cursus de waarde 6,70 uit de tabel, en voor de traditionele cursus 9,30?
 
Heb je de standaard deviaties van de verschilscores uitgerekend? Wat komt daar uit?
 
Oh!!! Ik snap het al.
Ik moest dus voor de standaard deviaties de onafhankelijke T-toets uitvoeren, maar dan met als "test variables" alleen maar de variabel "verschilscore" selecteren.
Heel erg bedankt allebei!

 

in Anders door (130 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

In de vraag waar je uit hebt gecopy-paste (op http://oupsy.nl/help/853/kda-opdracht-4-3-1 - neem die link de volgende keer ook op, dan hoeven mensen die niet te zoeken!) staat het antwoord op je vraag over de verschilscore: "Je bent alleen vergeten om de gemiddelden van traditioneel en de gemiddelden van toegepast van elkaar af te trekken. Er wordt namelijk gevraagd naar het gemiddeld verschil bij de verschillende cursussen. Als je de waarden van elkaar aftrekt, dan krijg je wel de gegeven waarden in het antwoord."

door (77.7k punten)
...