Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
ik ben het kwijt. Ik weet niet goed welke variabelen ik invul voor oefening 7.2.2 en daarna bij de anova van 7.2.3 ook niet .

heb hier net zitten lezen dat het verband van het conceptuele model (  dat de twee richting pijlen alleen maar een verband aangeven, maar ik heb al eerder conceptuele modellen getekend en gezien waar de pijl maar 1 kant op gaat dus die is me ook niet helemaal duidelijk maar dat is niet zo erg. Ik snap dat hier geen causaliteit bedoeld wordt maar een verband, dat is genoeg.

 Zodra ik variabelen in ga vullen bij deze twee opdrachten gaat het fout. Is het mogelijk dat uit te leggen, of aan te geven welke ik waar in moet vullen.

ik gebruik inmiddels jamovi
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Wat je hier doet is eigenlijk hetzelfde als wat je bij de eerdere thema's doet. Je bepaalt eerst wat je onafhankelijke en afhankelijke variabelen. Vervolgens kijk je hoe die variabelen eruit ziet. En dan voer je de toetst uit. Die eerste twee stappen werken hetzelfde als met meer detail in de eerdere thema's wordt uitgelegd, dus misschien kun je dat nog eens nakijken.

Vervolgens voer je een ANOVA uit. In de terugkoppeling krijg je daar wat meer uitleg over omdat dit nieuw is in het thema.

Heel concreet moet je bij opdracht 7.2.3 education invullen als onafhankelijke variabele en statknow1 als afhankelijke variabele.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
ok makes sense

tenks
...