Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De vraag in de case is welke toets is van toepassing als studenten wordt gevraagd wat de kans is dat ze het tentamen statistiek halen en hun docenten wordt hetzelfde gevraagd. De vraag is of de inschatting van studenten verschilt van de inschatting van de docent.

In het antwoord wordt dit als gepaarde toets aangemerkt omdat het over dezelfde persoon gaat. Ik begrijp dat argument niet. We hebben hier te maken met een inschatting van 2 verschillende personen, de individuele verschillen zijn hier een bron van variatie.  Dit is zoals ik het begrijp, variatie die in gepaarde t-toetsen uitgesloten worden.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het gaat er niet om wie het oordeel geeft, het gaat erom of de data gerelateerd is of niet. Als je docenten en studenten dezelfde vraagt stelt over iets en je wilt weten of docenten andere oordelen hebben dan studenten dan doe je een onafhankelijke t-toets, dan zijn het twee aparte groepen. Echter als docenten en studenten dezelfde vraag stelt over iets maar het gaat over dezelfde student, dus de oordelen zijn aan elkaar gekoppeld, dan doe je een gepaarde t-test.
door (44.2k punten)
geselecteerd door
...