Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In Jamovi met data oefencasus open voor Oefententamen
Vraag 4; in Jamovi onder Descriptives om de data te analyseren:
De icoon voor gender is een meter, dus je kan de variabele 'gender/sex' niet als grouping variabele inzetten. Je kan het niet in de kader 'split by' toevoegen. Dus ik weet niet hoe ik aan de data opgesplitst per sex kan geraken.
Verder, 8.1.3 (de output oefententamen) zie ik de violin soort plot, maar hoe kreeg ik dit output in Jamovi? Want als descriptives zie ik alleen de twee variabelen apart in violin plotten, niet in dezelfde plot, maar misschien is dat een gevolg van mijn eerste probleem.
Vraag 6: dit is nog al weer een versie van de bovenste probleem. In Jamovi onder de ANOVA analyse, kan ik de variabele 'condition' niet in de 'fixed factors' kader input/inzetten omdat het niet de juiste icoon heeft. Dus ik weet niet hoe ik kan de data dan juist analyseren en aan de (8.5.1) antwoord komen zoals in de output oefententamens. En hier ook dezelfde probleem met de violin plot, hoe dan kreeg ik dat met alle 4 catergoriën in één plot?
Ligt dit aan een fout van de icoon dat ik de data niet juist kan invoeren, of doe ik iets anders verkeerd?
Bedankt
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je in jamovi naar Data gaat dan kun je op een variabele klikken en dan verschijnen details over het meetniveau. Soms leest jamovi die verkeert in, dus dan moet je die zelf nog even aanpassen. Je kunt dat doen door erop te klikken en het juiste meetniveau kiezen. Daarna kun je ze wel toevoegen daar waar je ze wilt toevoegen. En in jamovi kun je inderdaad niet zo'n leuke violin plot maken, maar dat geeft niet want het is niet noodzakelijk om de vragen te kunnen beantwoorden. Zolang je de belangrijkste statistieken maar kunt opvragen is het goed.
door (49.7k punten)
...