Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Als onderzoeksvraag ben ik op de volgende vraag gekomen: De onderzoeksvraag luidt: hoeveel variantie kunnen de attitude, waargenomen norm en waargenomen gedragscontrole verklaren van de intentie om hoge dosis MDMA te gebruiken.

Hiermee test je eigenlijk of de theorie van de RAA klopt. Die gaan er van uit dat de constructen attitude, waargenomen normen en waargenomen gedragscontrole samen de intentie om het gedrag uit te voeren vormen. 

Mijn vraag is of de onderzoeksvraag wel geschikt is om te onderzoeken tijdens de eindopdracht?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (140 punten)

Als deze vraag is bedoeld als vraag aan mede-studenten, kun je hem misschien beter stellen via het form in YouLearn: dat is vooral bedoeld voor onderlinge communicatie.

Of je onderzoeksvraag goed is, kunnen we hier niet beantwoorden.

Ik kan je wel verwijzen naar hoofdstuk https://openmens.nl/multipele-regressie (en eventueel als opfrisser, https://openmens.nl/regressie), waar wordt uitgelegd dat je de causale relaties, waarvan de RAA stelt dat ze bestaan, niet kunt toetsen met data uit studie met een cross-sectioneel observationeel ontwerp.

Los van of de onderzoeksvraag goed is, is het dus geen onderzoeksvraag waarmee je de theorie toetst.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...