Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag 15, oefententamen 2:

Ten eerste: de p-waarde bij Normen is toch te hoog om hier conclusies aan te verbinden?

Ten tweede: in een multipele regressie zegt de Beta toch niet zo veel over de samenhang? Of is dat wel zo als de voorspellers niet met elkaar correleren?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (3.7k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dag Jan Willem,
Ik heb het zo begrepen: de Beta zegt inderdaad niet zoveel over de samenhang als de voorspellers correleren. In dit antwoord wordt uitgegaan van de aanname dat de voorspellers niet correleren, en dan kun je de Beta dus wel interpreteren.

Die is in relatie tot de normen niet significant, en dus moet je ervan uitgaan dat de normen niet samenhangen met de afhankelijke variabele intentie.
door (860 punten)
geselecteerd door
Dit antwoord klopt inderdaad: als de voorspellers niet met elkaar correleren, overlappen ze dus ook niet in hun verklaarde variantie in de afhankelijke variabele. De gestandaardiseerde beta's zijn dan gelijk aan de bivariate correlaties.
...