Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Een voorbeeld: ѱ3= 1.04, F(1,367)=2.99, p<.05

-Waar in de tabel van de output lees je de Psi af?  Is dat in de tabel Value of Contrast? 

-Waar haal je de F-waarde?  Is dat gewoon het kwadraat van T ?

-Gebruik je voor ieder contrast dezelfde vrijheidsgraden of hangt dit van contrast tot contrast af?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Goede vragen!

De Psi kies je zelf; je nummert je contrasten, en moet dan gewoon in de tabel op de goede plaats kijken om te zorgen dat je dit goed rapporteert.

De F-waarde is inderdaad het kwadraat van t, goed gezien! Overigens mag je ook gewoon de t-toets rapporteren voor een contrast.

Of het aantal vrijheidsgraden verschilt per contrast hangt af van hoe je de anova aanstuurt. Als mensen met missing values voor de hele analyse niet mee worden genomen, is het aantal vrijheidsgraden altijd hetzelfde (binnen die specifieke anova). Als mensen met missing values per toets worden bekeken en genegeerd, kun je verschillende vrijheidsgraden (want verschillende steekproefomvangen) overhouden per toets.
door (77.7k punten)
...