Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Natascha, even een snelle vraag. Nav grafiek en uitleg blz 308 fig 28.8 regressie.

Bij de interpretatie van deze opdracht kan je toch ook zeggen dat 1 punt meer statistiekkennis leidt tot 0.24 punten minder statistiek angst. Of moet je omdat de hellingscoefficient negatief is, het formuleren als 1 punt minder statistiekkennis leidt tot 0.24 punt meer statistiek angst. Dat begrijp ik even niet, want in mijn optiek komt beide op het zelfde neer, maar misschien zie ik het verkeerd. Hoop dat je het even kunt ophelderen voor me :-)

Thanks
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt dit inderdaad net zo goed andersom formuleren. In de terugkoppeling wordt nu gesproken over minder en meer maar je kunt ook stellen meer en minder. Bij een negatieve hellingscoefficent is het vooral belangrijk dat je dit interpreteert dat als de een toeneemt de ander afneemt (of andersom).
door (44.6k punten)
Danke Natascha, fijne zomervakantie en bedankt voor de enorm fijne lessen en feedback altijd.
...