Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik wil een mixed design analyse doen met 6 groepen die 2 x gemeten worden (voor- en nameting). Ik loop vast wanneer ik in SPSS de Within-Subjects Variables wil ingeven. De 6 groepen komen niet als aparte kolommen voor de bijhorende dataset. De 6 groepen komen niet voor in het linkse kadertje. Zie ik iets over het hoofd of moet ik een andere analysemethode gebruiken om antwoord te krijgen op mijn onderzoeksvragen. 

Eveneens vraag ik me af of ik de voor- en nameting beiden kan ingeven als Between-Subject Factors. Of kan ik de data enkel ingeven als ik een variabel met twee labels (0= voormeting, 1=nameting) heb. 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (150 punten)
welke bronnen gebruik je om de analyse mee uit te voeren? In het boek van Andy Field wordt als het goed is toegelicht hoe within- en between subjects ingevoerd worden. Wat heb je daaruit gevolgd en waar raak je precies in verwarring?
Beste,

Ik had last van tunnelvisie. Andy Field legt het inderdaad goed uit maar als je de within- en de between subjects omdraait dan komt je er natuurlijk niet uit. Ik denk dat ik verder kan.

Bedankt om me aan te sporen om alles nog eens vanaf 0 door te nemen.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...