Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik snap niet zo goed hoe ver de definitie van de constructen moet gaan in CSO thema 6 (eindopdracht). We moeten als basis de RAA gebruiken, die constructen staan al vast (attitude, waargenomen norm, waargenomen gedragscontrole). Voor elk construct zijn er in de survey diverse items opgenomen met respectievelijk weer tal van statements. In hoeverre moeten we in detail gaan met het bespreken hiervan in de preregistratie? Of is het simpelweg zaak de RAA, dus de directe maten te beschrijven?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je beschrijft in je preregistratie de constructen die je gebruikt en hoe jij die definieert. Die definitie kan natuurlijk gebaseerd zijn op andere definities, bijvoorbeeld in artikelen of boeken over de RAA. Echter, definities in psychologische theorieen zijn vaak erg bondig, waardoor je als onderzoeker zelf nog veel moet invullen. Dat kan op verschillende manieren, en als je de definities die je in een gegeven studie gebruikt expliciet maakt, is voor lezers helder hoe jij de grijze gebieden inkleurt.
door (77.8k punten)
...