Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag!

Ik merk dat ik bij het laatste thema, ANOVA echt wat moeite heb. De Post Hoc toetsen krijg ik denk ik nog wel in mijn hoofd maar de contrasttoetsen en vooral de berekeningen bij 31.5 in het open boek vind ik erg ingewikkeld. Welke informatie moet ik begrijpen over contrasttoetsen? Is het voldoende om te snappen dat er vooraf een aanname wordt gedaan over de verdeling van "gewicht"?

Ik hoor het graag,

Groet Linda
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je hebt dit gepost onder Inleiding onderzoek, dus ik neem aan dat je die cursus doet. Voor die cursus kun je het gedeelte over contrasten overslaan. Het maakt geen deel uit van de cursus, dus het is ook niet erg dat je het niet helemaal begrijpt. Contrasten komen nog uitgebreid aanbod in de volgende cursus Experimenteel onderzoek.
door (47.3k punten)
...