Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goedenavond,

Ik merk dat ik steeds meer alles door elkaar haal en van ANOVA steeds minder snap naarmate ik bezig ga met JAMOVI.  Er wordt in 7.2.4. gezegd dat je de variabelen moet aanvinken die je nodig hebt. Ga ik zo goed en hoe lees ik nou of er een verschil is, verschillen zijn???

Groet Linda

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (670 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Volgens mij doe je alles goed, je hebt de 3 onafhankelijke variabelen en 1 afhankelijke variabelen geselecteerd. In je output worden dus 3 one-way ANOVA uitgevoerd. Uit de bovenste tabel kun je opmaken dat er een verschil is. Als je wilt weten waar precies de verschillen zitten dan moet je bij de posthoc toetsen kijken. Of er een "significant" verschil is kun je aflezen uit de p-waarden. Als die kleiner zijn dan .05 dan kun je stellen dat het effect dat je vindt in je steekproef waarschijnlijk aanwezig is in de populatie.
door (44.2k punten)
Bedankt. Het wordt tijd voor het examen denk ik voor dat ik nog meer door elkaar ga gooien!
...