Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Uit de correlatie blijkt dat respondenten met een wetenschappelijk opleidingsniveau vaak een sterkere samenhang hebben met de hoofdvariabelen dan mbo- of hbo-opgeleide respondenten. Voor de regressie had ik eerst wo-opgeleide respondenten als referentiegroep en voor mbo- en hbo-opgeleide respondenten had ik een dummie aangemaakt. Van de referentiegroep kan je echter geen gestandaardiseerde beta aflezen in de referentie. Ik werk met verschillende meetwaarden dus kan geen gebruik maken van de ongestandaardiseerde beta. Aangezien de kans dat de regressie voor wo-opgeleide respondenten groot is (gezien de correlatie) leek het mij daarom niet verstandig om wo-opgeleide respondenten als referentiegroep te nemen. Nu heb ik dat aangepast naar de hbo-respondenten, alleen nu blijkt de wo-respondeten in de regressie ook niet significant te scoren. De constant (hbo-respondent) scoort nu elke keer significant. Terwijl dit niet zo was toen ik de wo als referentie had en de mbo en hbo als dummie. Hoe kan ik nou op de juiste manier aflezen welk opleidingsniveau de grootste invloed en voorspellende kracht heeft? Of mag je de constante überhaupt niet op die manier gebruiken?

in Bivariate statistiek door (120 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...