Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bedankt voor die tip. Er staat nog iets verwarrends in de beschrijving. Je moet de meetniveaus zien als interval van de laatste 5 variabelen. Echter in de tentamencasus in jamovi staan ze vermeld als ordinaal/nominaal en op basis daarvan krijg je dus een output. Moet ik hier nog iets mee doen, moeten de variabelen toch interval variabelen worden? Dus moet je de gegevens aanpassen, is dit een soort instinker?
gerelateerd aan een antwoord op: Uitdraai voor tentamen
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is geen instinker. Die variabelen moet je behandelen zoals interval variabelen, dus ook de analyses doen die daarbij horen. jamovi kiest altijd zelf het meetniveau in een dataset, dat klopt niet altijd. Dat maakt verder niets uit, behalve als je hierdoor bepaalde analyses niet kunt doen. Dan kun je het meetniveau zelf aanpassen door dubbel te klikken op de variabelen in het data overzicht.
door (46.8k punten)
Bedankt! Ik denk dat ik gewoon steeds meer examenstress heb waardoor ik overal aan ga twijfelen :S :D
...