Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik deze instructie volg:

In jamovi is het niet mogelijk om bij een one-way ANOVA effect sizes te berekenen. Deze kun je wel berekenen door in plaats van One-way ANOVA de optie ANOVA te kiezen. Via deze analyse heb je ook toegang tot iets meer verschillende post-hoc testen.

--> Loop ik tegen het volgende probleem aan

Bij one way anova kan ik meerdere onafhankelijke variabelen kiezen en één grouping variabele. Dit kan bij ANOVA niet. Bij de tentamencasus moet dit eigelijk wel kunnen maar dat gaat niet via ANOVA en ook niet via One way ANOVA, welke andere optie is er om aan de slag te gaan met het laatste deel. In de cursus is namelijk net als in de oefencasus one-way anova wel voldoende.  

 groetjes Linda
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.4k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
One-way ANOVA is ANOVA met 1 onafhankelijke variabele, ANOVA is ANOVA met 1 of meer onafhankelijke variabelen. Bij beide heb je altijd 1 afhankelijke variabele. Wat je bedoelt is denk ik dat je bij one-way ANOVA in jamovi de optie hebt om meerdere afhankelijke variabelen op te geven zodat je tegelijk meerdere ANOVA's kunt doen. Dat is efficient, maar niet noodzakelijk. Als je de effect sizes erbij wilt hebben moet je ze een voor een doen via de ANOVA optie. Overigens hoef je voor de tentamencasus niet de effect sizes te berekenen.
door (49.7k punten)
...