Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi Ron,

Zou je nog onderstaande vraag uit discussieforum kunnen beantwoorden? Ik denk inmiddels al gezien te hebben dat er alleen SPSS uitleg wordt gegeven, maar omdat in de intro toch ook Jamovi genoemd wordt, wil ik het graag zeker weten. De vraag leefde ook bij meerdere studenten, en 1 iemand vraagt datzelfde, maar dan voor R. E.e.a. heb ik ook per mail naar je gestuurd, maar nog geen reactie. Alvast bedankt voor je hulp,

Hi tutor,

Geeft deze cursus, net zoals bij inleiding onderzoek uitleg bij zowel Jamovi als SPSS? Ik vond het heel fijn werken met Jamovi, en heb nog nooit gewerkt met SPSS. Als het een optie is zou ik daarom graag met Jamovi blijven werken, maar als ik dan uitleg mis juist weer niet...

Groetjes, Jacqueline

Jacqueline
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.1k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Elke software is geoorloofd. De cursus is SPSS-centrisch, maar er is ondersteuning voor jamovi, en veel studenten leveren hun verslagen al in met jamovi-uitwerkingen. Het vereist iets meer zelfstudie.
door (61.1k punten)
geselecteerd door
Ok, dank. Hoe ziet die ondersteuning eruit? Doel je dan op het handboek of ook op vragen stellen op deze site?
beiden. Er is als het goed is in de cursus een link naar rosettastats.com (of https://ou-books.gitlab.io/rosetta-for-ou/ ). Daar staat in hoe analyses in jamovi kunnen worden uitgevoerd. Op deze site staat het vrij om vragen te stellen over SPSS, jamovi, R, etc.
...