Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor de thesis heb ik begrepen dat empirische artikelen die gepeerreviewed zijn, het beste zijn, echter, ik vond een meta-analyse van dit jaar van een betrouwbare auteur met drie anderen, die o.a. precies de door mij te onderzoeken variabelen heeft onderzocht, en deze in een theoretisch kader heeft geplaatst. Dit zou mij ontzettend goed uitkomen en is sowieso voor een helder begrip voor mij een hulp. Mag ik dit artikel in mijn thesis gebruiken en er een paar keer op terugkomen (in de inleiding)?
in Anders door (4.1k punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Voor het schrijven van je inleiding dien je een goed overzicht te geven van de onderzoeksliteratuur. Empirische peer reviewd artikelen zijn hier voor erg geschikt, maar reviews en meta-analyses over het onderwerp net zo goed omdat die de kennis van een deel van die afzonderlijke studies samen nemen.
door (44.6k punten)
...