Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil refereren aan een hoofdstuk uit een boek. Het hoofdstuk is geschreven in 2013, 1e editie van het boek gepubliceerd in 2014 en 2e editie in 2021.

Moet ik dan toch alleen 2013 als jaartal vermelden? Het lijkt mij wel relevant dat de redacteuren iets uit 2013 nog steeds wilden opnemen in 2021.
in APA regels door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je gebruikt altijd de druk die je zelf gebruikt hebt. Het gaat om het kunnen terugvinden van het aan gerefereerde, en niet de vroegst mogelijke bron van iets kunnen terugvinden. Je doet een claim op basis van een bron, en de lezer moet weten welke bron daarvoor gebruikt is. Dat een 2e editie dan informatie heeft herhaald uit een 1e editie is voor je lezer dan even irrelevant.

De referentielijst is dus een 'je kunt mijn parafrasen en citaten zelf controleren'-lijst, en niet een geschiedkundige bibliografie.
door (63.1k punten)
...