Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo,

De stappen die worden weergegeven in het antwoordmodel van opdracht 4.4  lijken allemaal correct.

Echter, krijg ik bij het volgen van het stappenplan niet dezelfde uitkomsten. Het lijkt erop dat er stappen worden overgeslagen in de reader, waardoor ook de rest van opdracht 4.4 niet correct kan worden uitgevoerd. 

Het gaat om univariaat, waarbij er stapsgewijs de syntax wordt uitgelegd, waarbij er een filter wordt gebruikt om bij 'read' tot 1325 te komen vanwege 68 missing values.

Door de syntax te volgen krijg ik ook bij homecog en homeemo nu 1325 en geen 1393, waardoor je je antwoorden niet kunt controleren van de opdracht.

Mijn uitkomst met de syntax van opdrachtmodel voor univariaat:


Uitkomst van voorbeeld van opdracht bij univariaat:

Mijn vraag is, wordt er een stap niet vermeld in de reader of moet ik nog iets anders doen waardoor ik uiteindelijk wel de uitkomst krijg die benodigd is om uiteindelijk 4.4 te kunnen maken in zijn geheel? Aangezien dit het begin is en niet iets aan het einde vd opdracht.

mvg

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (200 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Goed opgemerkt! De filter die je in de terugkoppeling van 'Univariaat' toepast gaat over respondenten die al een missende waarde op 'read' hebben, deze worden volledig uit de data gehaald waardoor je uiteindelijk voor alle variabelen hetzelfde aantal respondenten hebt (N=1325).

Je doet dus helemaal niets verkeerd, het foutje zit in de terugkoppeling. Het gaat dan ook enkel om de tabel bij 'univariaat', waarin de respondenten met missende waarden nog niet waren verwijderd. Dit is net aangepast in de cursus, bedankt voor je oplettendheid!

Vriendelijke groet,

Julia Fischmann
door (6.4k punten)
Bedankt Julia!
...