Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag over Longitudinaal onderzoek, thema 2: dichotome moderator en predictor op intervalniveau. Ik probeer de oefening uit de cursus na te maken, niet door de syntax te plakken, maar door het zelf te berekenen. Ik kies dan analyze - regression - linear waarna ik ATV kies in dependent en in het blok eronder Csalaris, sekse en sek_sal. echter op mijn b2 sekse krijg ik totaal andere waarden dan in de tabel in de cursus, de andere waarden zijn wel allemaal dezelfde. ik dacht dat de interactieterm gewoon een derde regressiecoëfficiënt was, maar misschien heb ik het mis en vul ik de toets helemaal verkeerd in? iemand die me kan helpen? Alvast heel erg bedankt! Vele groetjes, Kim

in SPSS door (160 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is in orde, ik had salaris gebruikt ipv Csalaris om de interactieterm te maken... na aanpassing klopt het wel allemaal! Met dank aan Marielle die hem heeft opgelost!
door (160 punten)
...