Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste lezer,

Als je een factoranalyse uitvoert in Jamovi dan wordt de output direct aangepast in tegenstelling tot SPSS, waar je opnieuw moet invoeren en het dus in de output blijft staan. Is het voldoende om de keuze voor het weglaten van items (bijvoorbeeld te laag geladen of kruislings op factor 1 en 2) te benoemen in je verslag? Of moet dit ook zichtbaar zijn in de output? En dus een aantal keren de factoranalyse doen in Jamovi?

Ik hoor het graag.

Groet Wendy
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (130 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is voldoende om je keuze te benoemen en toe te lichten in je verslag. Dus als je uitlegt dat je een bepaald item verwijdert uit de schaal omdat de factorlading lager is dan zeg 0,3 of 0,4 (als dat inderdaad is wat je wil doen), dan is dat voldoende. (Op grond van deze informatie kan de lezer eventueel zelf de items met te lage factorladingen identificeren in de output.)
door (3.5k punten)
...