Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi,

ik heb geindexeerd, gecodeerd en daarvan nog sub categorien gevonden en die ook gecodeerd. Nu wil ik dat mijn codes er ongeveer zo uit komen te zien:

Code index

a. code

    a.1 subcode

    a 2 subcode

Doordat ik a. code al vol met quotaties heb zitten kan ik daar geen categorie meer van maken waar ik de twee subcodes onder kan hangen.

Ik kan mergen maar dan krijg ik niet deze structuur en zie de subcodes niet meer staan in mijn code manager. Wat kan ik doen? of als alternatief: Er werd in een van de vele filmpjes dik inmiddels gekeken heb wel gezegd dat je tot 10 codes de boel zo mag laten staan en daar boven eigenlijk pas gaat organiseren. Is dit ook zo voor ons in de opdracht?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Hoi Rene,

Atlas.ti staat inderdaad alleen toe om codes hiërarchisch onder lege codes te plaatsen. Dit is helaas best onhandig voor deductief coderen waarbij je eerst de bredere categorie toepast en vervolgens naar de inhoud gaat kijken. Twee opties voor een work-around:

1) je maakt in de naam van de subcodes heel duidelijk onder welke partent-code ze vallen, daardoor blijft je atlas.ti file overzichtelijk. In de schematische weergave die je in de bijlage van de opdracht toevoegt, plaats je de code in de juiste hierarchie (met de juiste nummering, inspring, etc).

2) je codeert alle fragmenten binnen een parent-code in subcodes. Vervolgens verwijder je de parent-code, maak je een nieuwe lege code aan met dezelfde naam en plaats je de subcodes daaronder. Let op dat de namen vd subcodes nog steeds duidelijk zijn. Zorg er ook voor dat de schematische weergave in de bijlage de juiste hiërarchie volgt.

Hoewel niet ideaal helpt dit je hopelijk verder!

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
geselecteerd door
Top hier kan ik wat mee. Had ook al met Atlas gemaild lol

Super!
...