Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De printer herkent het .svp-bestand niet. En in mijn Word-bestand worden de visualisaties niet getoond. Ik doe vast iets fout, maar ik weet niet wat. Ik wil graag mijn output printen voor mijn tentamen. Wie kan me helpen?

Alvast bedankt!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas kan ik je niet helpen met je printer problemen. Wel kan ik je een aantal tips geven als direct printen van je output in SPSS niet lukt.

Je kunt de output dus kopieren naar Word. Als het resultaat dan niet zo mooi is, kun je verschillende dingen doen. Je kunt letterlijk zelf kopieren en plakken, maar je kunt ook de export functie in SPSS gebruik (zorg dat je de output ziet en ga dan via het menu naar File --> Export). Dan kun je aangeven hoe je wil dat SPSS het exporteert. Je kunt hier ipv Word ook PDF kiezen, dat zorgt vaak voor een mooier resultaat. Ook kun je door dubbel te klikken in je output alvast zelf wat aanpassingen doen voordat je het kopieert.
door (44.6k punten)
Bedankt Natascha. Ik had inmiddels mijn output handmatig overgezet naar Word om zo toch de visualisaties te tonen.
...