Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Wij doen een MLA om onze hyptheses te toetsen, er zijn 8 metingen bij kinderen genomen dus we werken in verschillende niveau's. Wij proberen meerdere modellen uit, maar lopen vast zodra we alle predictoren (3) toevoegen aan het model. Nog geen random slopes, alles is fixed (zie hieronder voor syntax). Hebben de onafhankelijke variabelen gecentreerd. We hebben geen idee wat er nu mis gaat. Als we via de menu structuur de opdracht invoeren en daarmee de step halvings kunnen vergroten doet spss het alleen als we de COVTYPE van repeated measures niet AR1 is. Dit willen we wel omdat we ervan uit gaan dat de metingen samenhangen met elkaar. Heeft iemand tips?

MIXED Anti_Sociaal WITH tijd BetrokkenheidC_Grand ControleC_Grand

/PRINT= SOLUTION TESTCOV G R

 /FIXED = INTERCEPT tijd BetrokkenheidC_Grand ControleC_Grand

 /RANDOM = INTERCEPT |SUBJECT(LeerlingID)

 /REPEATED = tijd |SUBJECT(LeerlingID) COVTYPE(AR1).
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dat Mechteld,

Mijn advies is om de repeated weg te laten, en een model met alleen een random intercept uit te voeren. Voeg daarna ook een random slope voor tijd toe. Vergeet niet het model verder uit te breiden, zodat je de onderzoeksvragen kunt beantwoorden. Denk daarbij aan veranderingen in de tijd die afhangen van betrokkenheid en controle.

MvG, Rolf
door (13.1k punten)
geselecteerd door
...