Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goedemiddag Ron

1) Hoe kan ik dezelfde tabel in Jamovi krijgen? Ik heb een Anova gekozen en ik krijg geen intercept, total of corrected total. De andere lijnen heb ik wel.
2) Ook zie ik nergens in die tabel de SE staan. Waar kan je deze terugvinden?
3) F(1,60) = 0.41: waar komt die 1,60 vandaan?
4) partial η2 = .007.: in Jamovi kom ik uit bij een n2 van .006. Is er iets fout gegaan of is dit verschil verwaarloosbaar?
5) Er was geen significant hoofdeffect van oor op reactietijd. Proefpersonen die commando's in het rechteroor kregen aangeboden (M = 380.16; SE = 18.65) hadden een vergelijkbare reactietijd met proefpersonen die commando's in het linkeroor kregen aangeboden (M = 363.14; SE = 18.65), F(1,60) = 0.41, p = .52, partial η2 = .007.
Hoe weet je dat er geen significant effect was? Is dit omdat de p groter is dan 0.05?

Alvast bedankt!

Mvg

Sanne

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (710 punten)
De vele losse vragen maken het lastig om deze vraag-antwoordcombinatie terug te zoeken, of voor andere gebruikers om te zoeken. Is het mogelijk de vragen te clusteren tot zoveel mogelijk één vraag, en waar de vraag opgeknipt moet worden dit in verschilende vragen te plaatsen?

Jamovi wijkt op bepaalde delen af van SPSS; ANOVA is tamelijk basic, en geeft geen optie tot plaatsen intercept in model. Als je de module gamlj gebruikt, dan heb je een wat uitgebreidere anova (general linear model) waar je bij model wel een intercept kunt opvragen.

De 1,60 is niet een decimaal getal, maar de df van het model (1, want 2 groepen - 1), en de df van de error. Een F-waarde heeft twee df-bronnen

Bij estimated marginal means de EM opvragen en dan zou een van de eerste tabellen de SE moeten bevatten die met tekst overeenkomt (18.7 waarschijnlijk)

Een p > .05 (in dit geval .52) is inderdaad niet-significant.
Dag Ron

Ik dacht juist dat het beter was om al mijn vragen over dezelfde vraag te combineren. Maar ik zal ze vanaf nu opdelen dan.  

De module heeft er inderdaad voor gezorgd dat ik alle gegevens kan opvragen. Bedankt voor je uitleg.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...