Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goedemorgen Ron

In hoofdstuk 15 van het boek van SPSS staat dat de Mauchly's test of Sphericity niet aangeraden is, en dat je beter gebruik maakt van Greenhouse-Geisser of Huynh-Feldt. Je gebruikt echter in je antwoord wel de Mauchly's test. Raad je ons aan om dat ook te doen? Of is het toch beter om te kijken naar die andere 2?

Ik heb de Sphericiteit opgevraagd in Jamovi, maar ik krijg dan niet de Approx. Chi-Square, df of Lower bound. Zie mijn uitwerking. Wat moet ik nog meer doen om deze te zien? Of gaat dit niet in Jamovi? 

Mvg

Sanne

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (710 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
In deze cursus houden we nog de richtlijn aan dat er getest moet worden op sphericiteit en dat 'sphericity assumed' nog wel een optie is. De chi-sq en lower bound kun je negeren; deze zijn niet nodig.
door (63.5k punten)
geselecteerd door
...