Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij mijn repeated measures output is het effect van de manipulatie significant, maar als ik de groepen vergelijk in post hoc, heeft geen van de groepen een significant effect, betekent dit dat er dus geen hoofdeffect is? Hoe kan ik dit het beste noteren?
(jamovi)
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (290 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hier is wellicht weinig aan te doen: als je post-hoc tests doet met een type-1 fout correctie, dan kan het zijn dat na correctie niets significant is. Als dit je erg dwars zit kun je op zich ook niet corrigeren (LSD), maar dan heb je weer het risico op type-1 fout

In de resultaten kun je het beste objectief vaststellen wat er 'gebeurt'. in de discussie eventueel reflecteren op de 'kracht' van de interactie; blijkbaar is deze niet heel sterk, dus mogelijk niet repliceerbaar in vervolgonderzoek
door (63.1k punten)
...