Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)
Deze vraag is zo breed dat er hele boeken over zijn geschreven. Bovendien kun je de vraag beantwoorden in 'de ideale wereld' of als je ook pragmatische overwegingen meeneemt. Als je bijvoorbeeld een onderzoeksvraag over causaliteit wil onderzoeken ("heeft X een effect op Y?, "leidt X tot Y?", of varianten daarop), dan is een experimenteel ontwerp (design) daar veruit het meest geschikt voor, maar dit is niet altijd haalbaar, en soms is het mogelijk om toch causaliteit te onderzoeken zonder experimenteel ontwerp.

Binnen de cursus OIO ligt de nadruk bovendien meer op analyses dan op ontwerpen; die komen vooral aan bod in Experimenteel Onderzoek. Je moet de vraag dus wat verder specificeren om een zinnig antwoord te kunnen geven.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...