Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Verdieping betekent dat er dieper op de stof wordt ingegaan dan in de rest van de bron. Extracurriculair betekent dat het buiten het curriculum valt ("extra" betekent zo ongeveer "buiten", en "curriculair" betekent zo ongeveer "wat betreft het curriculum").

Extracurriculaire verdieping is dus extra materiaal dat dieper gaat en niet onder de tentamenstof valt. Dit wordt aangeboden voor studenten die graag meer uitdaging willen of heel nieuwsgierig zijn aangelegd. De achtergrond is dat, omdat niet alle studenten dezelfde set aan competenties hebben maar de cursus zo wordt gemaakt dat een student met gemiddeld academisch denkniveau die goed kan afronden binnen de uren die ervoor staan, cursussen soms onvoldoende uitdagend kunnen zijn voor sommige studenten. De extracurriculaire verdieping lost dit deels op: mensen die het leuk vinden kunnen dat meenemen, mensen die er geen behoefte aan hebben kunnen zich bij het curriculum houden.
door (77.8k punten)
...