Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor de tentamencasus moet er een ANOVA analyse worden gemaakt. Wanneer ik via Jamovi de Homogeinity test uitvoer krijg ik voor elke afhankelijke variabele een aparte uitkomt, in dit geval 6 uitkomsten. Moet ik wanneer er tenminste 1 van de 6 variabelen significant is de Games Howel Post Hoc test uitvoeren?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Omdat de software het mogelijk maakt om meerdere afhankelijke variabele tegelijk te selecteren maakt het nog geen een analyse. Wat hier gebeurt is dat de software zes one-way anovas uitvoert. Je moet dus al die anovas afzonderlijk beoordelen.
door (49.7k punten)
Dank voor het antwoord.

Klopt het dan dat ik de anovas afzonderlijk moet beoordelen via de Post Hoc testen? Zodat ik elke afhankelijke variabele afzonderlijk kan vergelijken?

En Moet ik in dat geval de Tukey gebruiken of toch de Games Howel?
Je behandelt ze inderdaad als afzonderlijke anovas, dus je kijkt per afhankelijke variabele of er een hoofdeffect is. Bij een hoofdeffect kijk je naar de posthoc testen. Om te bepalen welke posthoc testen kijk je naar de Leven test.
...