Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Momenteel doe ik Onderzoekspracticum inleiding onderzoek, en wil graag Jamovi gaan gebruiken. Maar ik hoorde dat je voor andere statestiekvakken zoals 'cross sectioneel en onderzoek lontitionaal alleen SPSS kunt gebruiken, klopt dit?
in Jamovi door (130 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
We zijn bezig om alle onderzoekspractica zo in te richten dat je dit met jamovi kunt doen, maar dat is op dit moment nog niet het geval.

Wel is het zonder te veel moeite mogelijk om de cursussen Inleiding onderzoek, Experimenteel onderzoek en Cross-sectioneel onderzoek in jamovi te doen.

Voor Kwalitatief onderzoek heb je hele andere software nodig en alleen Longitudinaal onderzoek is nog helemaal in SPSS. Dit gaat nog aangepast worden, maar het is nog niet duidelijk wanneer, waarschijnlijk nog niet dit collegejaar.

Je kunt dus prima jamovi kiezen maar het zou dus kunnen zijn dat je die ene cursus nog met SPSS moet doen. Dat zou een afweging kunnen zijn om toch voor SPSS te kiezen, aan de andere kant ben je dan al zo ervaren met data-analyse, dat switchen niet heel moeilijk hoeft te zijn.
door (49.7k punten)
Helder! Bedankt Natascha
...