Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vraag me af hoe zinvol het is om met één construct dat een reflectief meetmodel kent (in tegenstelling tot de andere constructen) een factoranalyse uit te voeren. Is het dan alleen voor de vorm? Om te laten zien dat je het beheerst?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Met een factoranalyse kan je meerdere zaken toetsen. Onder andere kan je checken of het aantal factoren dat je zou verwachten op basis van het aantal constructen klopt. Dat is inderdaad vooral nuttig bij meerdere constructen, maar kan op zich nog steeds nuttig zijn bij één contruct (want is het écht maar één construct dat wordt gemeten?). Daarnaast kan je met een factoranalyse ook checken of alle items op de factor/construct laden die ze beogen te meten.
door (3.5k punten)
...