Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe maak ik een matrix of array (of tabel) vraag, waarbij de antwoordopties verschillen per vraag? Dus een soort semantische differentiaal, maar dan met verschillende subvragen?
in Online vragenlijsten door (77.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

In LimeSurvey kun je dit doen met het Array vraagtype. Je bereikt dan ongeveer dit:

Je maakt hierbij gebruik van de mogelijkheid van LimeSurvey om semantische differentialen aan te bieden. Dit doe je door een matrixvraag te maken, en bij de subvragen een pijpesteel ( | ) te gebruiken. Deze scheidt de linker en rechter ankers. Bij een simpele semantische differentiaal zou je dus opgeven:

linker anker | rechter anker

En LimeSurvey zou deze dan aan weerszijden van de antwoordopties plaatsen. In dit geval voegen we de echte subvraag ook toe bij het linker anker, maar we moeten de specificeren dat de subvraag naar links moet, terwijl het linker anker aan de rechterkant moet komen. Dit kan met de volgende tekst:

<div style="width:490px; display:table;"><div style="width: 330px; display:table-cell; text-align:left;">This is the first question in this survey. It's actually quite long.</div><div style="display:table-cell;text-align:right;vertical-align:middle;">Left-most anchor</div><div>|<div style="width:150px">Right-most anchor</div>

Je paste deze tekst dan in het veld voor de subvragen in LimeSurvye. De rode, vette tekst moet je niet veranderen, maar gewoon mee copy-pasten. Je kunt de tekst van de vraag, van het linker anker, en van het rechter anker natuurlijk wel veranderen! Let goed op dat je niet per ongeluk een karakter verandert of verwijdert.

Je kunt ook de vraag hierboven downloaden en importeren: deze staat hier (rechtsklik en kies 'Save as...' als de link het bestand toont in plaats van download).

door (77.8k punten)
...