Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor het verifiëren of de meetinstrumenten valide zijn toegepast in mijn eigen steekproef, ben ik op zoek naar de correlaties tussen de vragen van de schalen in het oorspronkelijk onderzoek. Ook ben ik op zoek naar de interne consistentie in de oorspronkelijke steekproef. In het Party Panel uitgebreide report kan ik deze informatie niet terug vinden.

Waar zou ik dit kunnen vinden?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bedenk dat de Party Panel-data voor het eindverslag (grotendeels) hetzelfde zijn als die van de oorspronkelijke studie. Met andere woorden: de data die je gebruikt zijn onderdeel van de oorspronkelijke studie. Als je de data uit die studie zou gebruiken om jouw data mee te verifiëren, krijg je dus eigenlijk een soort cirkelredenering. En verder is er ook geen validatiestudie geweest naar deze meetinstrumenten.
door (3.5k punten)
...