Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
vraag nav oefenopdracht thema 3. Ik ben de tekst van deelnemer 1 en 2 aan het coderen volgens het codeboek. Bij de code soort pesten, heb ik puur de codes fysiek, materieel, relationeel, verbaal gecodeerd en ondergebracht in een groep genaamd Soort pesten. Is dit de correcte manier of moet er nog een splitsing zijn in Direct/Indirect pesten en dat dit dan onder Soort Pesten valt, en als het antwoord hierop ja is, hoe doe je dat dan?

Alvast bedankt voor de input.

groetjes Jackie
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Jackie,

Je doet dit helemaal goed! De splitsing direct/ indirect overlapt deels maar niet volledig met de bovengenoemde soorten pesten, daarom is voor dit onderzoek ervoor gekozen om deze splitsing achterwege te laten en om met de meer precieze codes van 'fysiek, materieel, relationeel en verbaal' te coderen.

Succes verder!

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
Dankje Julia
Ehm.. ik word een beetje onzeker van het lezen van berichten zoals deze. Bij mij gaat thema 3 namelijk helemaal niet over pesten, maar over voor- en nadelen van oppassen. Mis ik iets?
Hoi,

Dat is mogelijk, dan zit je waarschijnlijk in een oudere run van deze cursus (bv die gestart is in kwartiel 4 van 2021/22).

Veel van de meest recente discussies op dit forum gaan over de gereviseerde cursus (vanaf kwartiel 2 van 2022/23). Deze zijn dus beperkt van toepassing op jouw situatie. Kijk vooral goed naar de instructie in jouw cursusrun en mocht je er dan niet uitkomen kun je je vraag uiteraard hier stellen.

Hartelijke groeten,

Julia Fischmann
...