Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij de factoranalyse bij verwerkingsopdracht 5.2.1 wordt in het antwoord het volgende genoemd:

Items clio1clio4clio5clio7clio8clio13clio16clio17clio19clio23 en clio26 zouden op dezelfde factor moeten laden (de factor die ‘charismatisch’ vangt). 

Items clio6clio9clio11clio14clio21, en clio27 zouden ook op dezelfde factor moeten laden (de factor die ‘transactioneel’ vangt)

etc. etc. 

Hoe komen ze tot deze informatie? Waar kan ik vinden welke vragen op welke factor zouden moeten laden? Dat kan ik niet terug vinden in het voorbeeldverslag of de artikelen van de Hoogh den Hartog.

 

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.3k punten)

1 Antwoord

2 leuk 0 niet-leuks
Hoi Elian,

Dan moet je het bestand 'samenstelling van subschalen'  downloaden. Die kun je vinden bij Bronnen --> Cursusbronnen -->en dan bij de mappen 'Items en schalen', klik die open en dan vind je 'samenstelling van subschalen'.

Groeten, Renz
door (200 punten)
...