Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Een vraag mbt thema oefenopdracht.

De index Pestsituatie kan je onderverdelen in de codes Deelnemersrollen, Locatie pesten, Soort pesten. Nu gebruik je de deelnemersrol code om te identificeren wie je welke rol toebedeelt, dus om de pester, bekrachtiger bijv te identificeren. Moet je dan bijv. Slachtoffer ook in de tekst coderen (identificeren) agv tektstfragment in Atlas of kan je in dit geval aannemen dat je weet wie het slachtoffer is aangezien je het slachtoffer van pesten interviewt?

Bij bijv Code Populariteit, gesplitst in Populair, Gemiddeld, Onpopulair codeer je de tekstfragmenten die hierop betrekking hebben.

Mijn vraag is, zou je hier ook bij de fragmenten mbt populariteit als het bijv de pester betreft, het tekstfragment naast de code Populariteit ook van de code Pester voorzien (zodat je weet het betreft hier Populariteit Pester) of puur code Populariteit en dat je dan uit de tekstfragment opmaakt over welke deelnemersrol dit gaat? Zoals bijv Code Onpopulair bij tekstfragment van het slachtoffer, of zou je dan dus dit fragment ook coderen onder Slachtoffer?

Geen idee of mijn vraag helder is zo, hoop het:)

Bedankt vast en groeten Jackie
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...