Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Begrijp ik het goed, dat het codeboek puur een soort van legende is van alle codes die er mogelijk in je studie opgenomen zijn. En de codestructuur de hiërarchie weergeeft van de codes die jij hebt gebruikt in je studie (Atlas), dus wellicht niet alle codes weergeeft uit het codeboek van de studie?

Bedankt Jackie
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat begrijp je goed! En de codestructuur kan dus ook worden aangevuld door je eigen inzichten uit de data...

PS: Let erop in welke cursus je je vragen stelt, ik krijg niet van elke cursus automatisch bericht en zie je vraag dan eventueel over het hoofd.
door (6.4k punten)

Hoi Julia, 

bedankt voor je antwoord. Hoe bedoel je "En de codestructuur kan dus ook worden aangevuld door je eigen inzichten uit de data..." dit precies? Want ik neem aan dat in de code structuur toch geen codes kunnen worden weergegeven die niet in het codeboek staan bijv? 

Of bedoel je dat bijv in de oefenopdracht er in de codestructuur Populariteit Pester opgenomen is, met daaronder hangende codes uit het codeboek, waarbij Populariteit Pester toegevoegd is om de data meer helder weer te geven? 

Laatste vraag, ik heb gewoon ingelogd in dit systeem en kwalitatief onderzoek in de 'stel een vraag' gezet, hoe kan ik het anders doen zodat jij mijn berichtjes wel volledig krijgt? Alvast bedankt 

Jackie 

Hoi Jackie,

In de oefenopdracht worden er inderdaad alleen de codes gebruikt die ook in het codeboek staan. In de eindopdracht wordt er verwacht dat je nog een laag codering aan de abstracte theoretische codes toevoegt. Er is daar ook een voorbeeld gegeven. Die zouden dan ook logischerwijs in je codestructuur terecht moeten komen.

Of je wel of niet codes aan je codeboek toevoegt hangt af van waar je zit op het inductief -- deductief spectrum (maar het kan dus wel).

Je hebt het bericht goed geplaatst, alleen kun je een categorie kiezen en jij hebt 'm bij Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) geplaatst (zie onder je bericht). 

Groet,

Julia

ah helder zal er ff op letten volgende keer, dankjewel Julia.

Nou dan ga ik het wel zien in de eindopdracht :-) bedankt voor je input.

Fijn weekend vast!
...